telnet چیست ؟

telnet چیست ؟

Telnet چیست؟

Telnet یک پروتکل شبکه ای است که برای دسترسی مجازی به یک کامپیوتر و ارائه یک کانال ارتباطی دو طرفه، مشارکتی و مبتنی بر متن بین دو ماشین استفاده می شود.

از یک فرمان کاربر پروتکل شبکه پروتکل کنترل انتقال/پروتکل اینترنت (TCP/IP) برای ایجاد جلسات راه دور پیروی می کند. در وب، پروتکل انتقال ابرمتن (HTTP) و پروتکل انتقال فایل (FTP) به سادگی کاربران را قادر می سازد تا فایل های خاصی را از رایانه های راه دور درخواست کنند، در حالی که، از طریق Telnet، کاربران می توانند به عنوان یک کاربر معمولی با امتیازاتی که به آن ها اعطا می شود وارد شوند.

یک مثال انتزاعی از نحو برای درخواست فرمان Telnet به شرح زیر است:

telnet the.libraryat.whatis.edu

نتیجه این درخواست دعوتی برای ورود به سیستم با شناسه کاربری خواهد بود و سپس برنامه از کاربر رمز عبور را می خواهد. در صورت پذیرش، به کاربر اجازه دسترسی به میزبان راه دور داده می شود.

Telnet به احتمال زیاد توسط توسعه دهندگان برنامه و هر کسی که نیاز به استفاده از برنامه های کاربردی خاص یا داده های واقع در یک ماشین راه دور دارد استفاده می شود.

Telnet چگونه کار می کند؟

Telnet نوعی پروتکل سرویس گیرنده-سرور است که می تواند برای باز کردن خط فرمان روی یک کامپیوتر راه دور، معمولاً یک سرور، استفاده شود. کاربران می توانند از این ابزار برای پینگ کردن یک پورت و باز بودن آن استفاده کنند. Telnet با چیزی که شبیه ساز اتصال ترمینال مجازی نامیده می شود، یا یک نمونه انتزاعی از اتصال به یک کامپیوتر، با استفاده از پروتکل های استاندارد کار می کند تا مانند یک ترمینال فیزیکی متصل به یک ماشین عمل کند. FTP همچنین ممکن است همراه با Telnet برای کاربرانی که برای ارسال فایل های داده کار می کنند استفاده شود.

کاربران از راه دور با استفاده از Telnet به یک ماشین متصل می شوند که گاهی اوقات به عنوان Telnetting در سیستم شناخته می شود. از آن‌ها خواسته می‌شود که ترکیب نام کاربری و رمز عبور خود را برای دسترسی به رایانه راه دور وارد کنند، که اجرای خطوط فرمان را به گونه‌ای که شخصاً به رایانه وارد شده‌اند، فعال می‌کند. علیرغم موقعیت فیزیکی کاربران، آدرس IP آنها به جای کامپیوتری که به طور فیزیکی برای اتصال استفاده می شود، با رایانه وارد شده مطابقت دارد.

تلنت

موارد استفاده از Telnet

Telnet را می توان برای فعالیت های مختلف روی سرور از جمله ویرایش فایل ها، اجرای برنامه های مختلف و بررسی ایمیل استفاده کرد.

برخی از سرورها اتصالات راه دور را با استفاده از Telnet برای دسترسی به داده های عمومی برای انجام بازی های ساده یا جستجوی گزارش های آب و هوا فعال می کنند. بسیاری از این ویژگی‌ها برای سرگرمی نوستالژیک یا به دلیل سازگاری با سیستم‌های قدیمی‌تر که نیاز به دسترسی به داده‌های خاص دارند، وجود دارند.

کاربران همچنین می توانند از طریق Telnet به هر نرم افزاری که از پروتکل های متنی و رمزگذاری نشده استفاده می کند، از سرورهای وب گرفته تا پورت ها، متصل شوند. کاربران می توانند یک خط فرمان را در دستگاه راه دور باز کنند، کلمه telnet و نام یا آدرس IP دستگاه راه دور را تایپ کنند و اتصال telnet پورت را پینگ کند تا ببیند آیا باز است یا نه. یک پورت باز یک صفحه خالی نشان می دهد، در حالی که یک پیام خطایی که می گوید پورت در حال اتصال است به معنای بسته بودن آن است.

امنیت

Telnet یک پروتکل امن نیست و رمزگذاری نشده است. با نظارت بر اتصال کاربر، هر کسی می تواند به نام کاربری، رمز عبور و سایر اطلاعات خصوصی که در جلسه Telnet به صورت متن ساده تایپ می شود، دسترسی داشته باشد. با این اطلاعات می توان به دستگاه کاربر دسترسی پیدا کرد.

SSH و پروتکل های مرتبط

برخی از سیستم‌های مدرن فقط اتصالات خط فرمان را با استفاده از Secure Shell (SSH)، یک ابزار رمزگذاری‌شده مشابه Telnet، یا از طریق یک شبکه خصوصی مجازی (VPN) فعال می‌کنند. به دلیل نگرانی های امنیتی، بسیاری از سازمان های حرفه ای به استفاده از SSH، PuTTy یا گزینه های دیگر به جای Telnet نیاز دارند. SSH رایج ترین جایگزین مورد استفاده است، عمدتاً به این دلیل که تمام ترافیک عبوری از کانال ارتباطی را رمزگذاری می کند.

تلنت

تاریخچه Telnet

Telnet در ابتدا روی پروتکل های برنامه کنترل شبکه (NCP) اجرا می شد. بعدها این پروتکل Teletype Over Network یا TONP نامیده شد. در حالی که مدتی به طور غیر رسمی مورد استفاده قرار می گرفت، در 5 مارس 1973 به طور رسمی در مقالات منتشر شده تأسیس شد.

در اشکال اولیه، Telnet از کد استاندارد آمریکایی برای تبادل اطلاعات (ASCII) استفاده می‌کرد که از طریق یک کانال 8 بیتی تحویل داده می‌شد تا رایانه‌های راه دور را قادر به برقراری ارتباط با متن اصلی کند.

با گذشت زمان، چندین افزونه Telnet ایجاد شد. Telnet چندین دهه است که به عنوان ابزاری برای برنامه نویسان وجود داشته است. اولین نسخه Telnet برای شبکه آژانس پروژه های تحقیقاتی پیشرفته (ARPANET)، پیشرو اینترنت مدرن، در دهه 1960 ایجاد شد. این یکی از اولین ابزارهایی بود که برای اتصال کامپیوترها از راه دور در فواصل زیاد ایجاد شد. یک پروتکل Telnet توسط محققان و متخصصان در سال 1971 و سپس سیستم Telnet در سال 1983 توسعه یافت.

سخن پایانی

Telnet می تواند برای آزمایش یا عیب یابی سرورهای وب یا ایمیل از راه دور و همچنین برای دسترسی از راه دور به MUD (بازی های چند کاربر) و شبکه های داخلی قابل اعتماد استفاده شود.همچنین شما میتوانید از سایت وستا سرور خرید دامنه و سرور رایگان مورد نیاز کسب و کارتان را تهیه کنید.

 

ارسال پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.