تفاوت pop3 و IMap و Exchange چیست؟

تفاوت pop3 و IMap و Exchange چیست؟

pop3, imap, Exchange پروتکل های دریافت ایمیل هستند که این پروتکل ها تفاوت هایی با هم دارند. تفاوت pop3 و IMap و Exchange در این مقاله مورد بررسی قرار گرفته است.

امروزه دنیا در زمینه تکنولوژی پیشرفت های زیادی داشته است. یکی از روش های برقراری ارتباط از گدشته تا کنون بین کاربران اینترنتی برای ارسال اسناد، مدارک، عکس، فیلم و … از طریق سرویس ایمیل می باشد. با وجود اینکه این روش از گدشته بوده اما امروزه پیشرفت زیادی کرده است. برای مثال شما برای ارسال یا دریافت ایمیل نیاز نیست که حتما از یک سیستم مانند لپ تاپ استفاده کنید بلکه به راحتی می توانید با یک گوشی هوشمند به ایمیل خود دسترسی داشته باشید.

پروتکل های دریافت ایمیل pop3,imap.exchange

با توجه به اینکه امروزه سرویس های ایمیل زیادی وجود دارد و حتی اگر شما مالک یک شرکت هستید که یک وب سایت اختصاصی دارد می توانید با خریدن یک دامنه و فضا در اینترنت برای بخش های مختلف شرکت خود ایمیل اختصاصی ایجاد کنید.

مهم نیست شما از سرویس ایمیل اختصاصی خود استفاده می کنید یا از سرویس های معروف مانند Outlook, Gmail و… همه این سرویس ها برای تبادل اطلاعات مراحل پیچیده ای را طی می کنند.برای دریافت ایمیل پروتکل هایی مانند pop3, imap, Exchange وجود دارد که شاید با نام آنها برخورد کرده باشید. تفاوت pop3 و IMap و Exchange موضوعی است که به بررسی آن می پردازیم.

پروتکل POP3

این پروتکل با نام pop (Post Office Protocl) اولین بار حدود 20 سال پیش در سال 1984 برای استفاده کاربران معرفی شد و امروزه نسخه جدید آن با نام pop3 مورد استفاده است.

پروتکل pop3 به این صورت عمل می کند کاربر یک سری تنظیمات روی سیستم خود انجام می دهد و وقتی ایمیل هایی که روی سرور قرار دارند توسط سیستم کاربر دریافت می شوند این ایمیل ها روی کامپیوتر کاربر ذخیره شده و از سرور حذف می شوند.

وقتی ایمیل ها روی سیستم کاربر ذخیره می شوند و از سرور اصلی حذف می شوند با حذف شدن آنها فضایی که ایمیل ها روی سرور اشغال کرده بودند آزاد شده و به این ترتیب دیگر نیاز نیست که فضای هاست یا ایمیل افزایش یابد و به همین دلیل پروتکل pop3 از محبوبیت زیادی برخوردار است.

پروتکل pop3 به صورت پیش فرض از دو پورت استفاده میکند :

  • به صورت غیر رمز نگاری از پورت 110 استفاده می کند
  • برای اتصال امن از پورت 995 استفاده می کند

پروتکل های دریافت ایمیل pop3 ,Imap

پروتکل IMAP

پروتکل IMap (Internet Message Access Protocol) مانند پروتکل pop3 وقتی کاربر نسخه اصلی ایمیل را دریافت می کند این نسخه از روی سرور حذف نمی شود. و چون بعضی کاربران تمایل دارند که بعد از دریافت نسخه اصلی ایمیل، این نسخه به عنوان نوعی نسخه پشتیبان روی سرور باقی بماند از Imap  استفاده می کنند. در این پروتکل وقتی کاربر نسخه اصلی را دریافت می کند آن نسخه از روی سرور پاک نمی شود مگر آن که کاربر خود مایل به حذف آن از روی سیستم باشد. در پروتکل IMap کاربران می توانند ایمیل های خود را در ابزارهای مختلف مورد استفاده قرار دهند.

کاربران زیادی علاقه دارند که از این پروتکل پرکاربرد استفاده کنند اما شاید بزرگترین ضعف پروتکل Imap فضایی است که توسط ایمیل ها روی سرور اصلی اشغال می شود.

پروتکل IMap  به صورت پیش فرض از دو پورت استفاده می کند :

  • به صورت غیر رمز نگاری از پورت 143 استفاده می کند.
  • برای اتصال امن از پورت 993 استفاده می کند.

پروتکل MAPI یا Exchange

پروتکل MAPI (Messaging Application Programming Interface) یک پروتکل با امکانات بیشتر نسبت به سرویس ایمیل Imap است.

این پروتکل به این صورت است که Microsoft روی سرویس های ایمیل خود یک پروتکل طراحی کرده است که شما با استفاده از این پروتکل کاربردی روی Outlook می توانید در کنار ارسال و دریافت ایمیل از امکانات دیگری مانند (تقویم، یادداشت های روزانه، مخاطبین، دفترچه تلفن و …) استفاده کنید. این امکانات توسط سرور برای هر ایمیل در پروتکل MAPI ذخیره شده و به راحتی در دسترس قرار میگیرد.

از آن جا که پروتکل Exchange به وسیله شرکت Microsoft توسعه پیدا کرده است از این رو شما برای استفاده از این پروتکل به Exchange سرور مایکروسافت نیاز دارید و باید حتما ایمیل سرور Exchange Server باشد تا بتوانید از این امکانات روی Outlook استفاده کنید.

پروتکل دریافت ایمیل مایکروسافت exchange

سخن آخر

امروزه سرویس های ایمیل زیادی در دسترس کاربران قرار دارد مانند Gmail, Yahoo و …و همچنین می توان از هاست ایمیل برای ارسال و دریافت Email استفاده کرد. هم چنین کاربران از نرم افزازهایی مانند Outlook به دلیل انعطاف و راحتی برای مدیریت ایمیل های خود استفاده می کنند. هچنین می توانید از سرویس ایمیل سازمانی وستا سرور استفاده نمایید تا خیالتان از دریافت و ایمیل ها راحت باشد.

البته پروتکل های دیگری هم برای دریافت ایمیل وجود دارد اما پروتکل های pop3, IMap, Exchange به دلیل این که بسیار شناخته شده هستند و قابلیت های زیادی دارند اکثر کاربران از آنها استفاده می کنند.

 

 

 

ارسال پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.